Kindermiddag voor een gezonde mond

Mondzorg voor kinderen

Een gezonde mond voor uw kind.

Geen gaatjes en gezond tandvlees! Dat is toch wat u wilt voor uw kind? Lange tijd leek het goed te gaan met de mondverzorging van de kinderen in Nederland, maar zoals u wellicht in het nieuws heeft gelezen, vindt er geen verbetering meer plaats en zien we steeds vaker al heel jonge kinderen met gaatjes in het melkgebit. Jammer, want met goed poetsen, goede voedingsgewoonten en regelmatig een bezoek aan de mondhygiëniste kun u veel problemen voorkomen.

Kan mijn kind naar de mondhygiënist?
Ja natuurlijk, heel verstandig!
En tot 18 jaar wordt een bezoek aan de mondhygiëniste vergoed uit de basisverzekering. De mondhygiëniste is de zorgprofessional die u en uw kind de informatie en instructie kan bieden over het behoud van een gezonde mond,  zodat mondgezondheid een gewoonte kan gaan worden..

De kindermiddagen.
Een bezoek aan een tandarts of mondhygiëniste kan natuurlijk best spannend zijn voor uw kind. Daarom hebben we bij Mondhygieniste Praktijk Diana een gezellige kindermiddag. Op deze dag is de kamer gezellig versiert en draaien we vrolijke muziek. We maken van het bezoek echt een feestje!

Zo gaan we onder andere demonstreren hoe u tandplakverklikkers kunt gebruiken om te controleren of uw kind goed heeft gepoetst. We sluiten het bezoek af met een spelletje. Zo houdt uw kind een positief gevoel over aan het bezoek aan de mondhygiëniste.

 

Mondhygieniste Diana draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders